Karonkka

Niinatar myy ja vuokraa miesten pukupaketteja.
Tiedustelut ja ajanvaraukset numerosta 09 2419 770.
Niinattaren iltapukumyymälässä satoja iltapukuja valittavanasi. Suosittelemme ajanvarausta numerosta 09 2419 770.
Niinataren valikoimaan kuuluu erilaisia karonkkaan varta vasten ostettuja mustia ja tummia iltapukuja. Asu kokonaisuuden täydentää bolero ja asusteet. Niinattaressa toimii myös ompelimo.

 

Akateemiset juhlat

Miehen akateeminen juhlapuku on frakki. Päiväjuhlallisuuksissa miehillä on musta liivi, tanssiaisissa ja päivällisillä valkoinen liivi.
Väitöstilaisuudessa tohtorin arvoa tavoitteleva mies pukeutuu frakkiin mustin liivein, nainen mustaan pitkään pukuun, jossa on umpinainen pääntie ja pitkät hihat.
Promootiossa naismaistereilla on valkoinen pitkä iltapuku, jossa on umpinainen pääntie ja pitkät hihat. Samanlainen puku on miesmaistereiden seuralaisilla eli seppeleensitojattarilla. Naistohtorit pukeutuvat täyspitkään mustaan pukuun, jossa on pitkät hihat ja kiinteä pääntie. Miestohtorin naisseuralaisella on niin ikään pitkä musta puku ja mustat asusteet. Tohtoreiden asuun kuuluu hattu.
Promootiotanssiaisiin naismaisterit ja seppeleensitojattaret voivat vaihtaa ylleen avokaulaisen valkoisen puvun ja naistohtorit mustan iltapuvun. Myös tohtoreiden daameilla on musta iltapuku. Muut naisvieraat käyttävät värillisiä iltapukuja. Miesvierailla on frakki mustan liivin kanssa tai tumma puku.
Promootioon liittyvissä juhlatilaisuuksissa promovoitavat naiset ja promovoitavien miesten seuralaiset käyttävät hansikkaita, jotka ovat valkoisen puvun kanssa valkoiset, mustan puvun kanssa mustat. Myös muut asusteet ovat puvun värisiä.
Kutsukortissa on yleensä maininta juhla-asusta. Seuralaisten ja vieraiden pukeutumisesta annettavat ohjeet vaihtelevat jonkin verran, joten osallistujan on syytä tarkistaa ohjeet promootion järjestäjältä.