Akateemiset juhlat

Niinatar myy ja vuokraa miesten pukupaketteja karonkkaan.

Valikoimaan kuuluu myös erilaisia karonkkaan vartavasten ostettuja mustia ja tummia iltapukuja naisille. Asukokonaisuuden täydentää bolero ja asusteet.

Miehen akateeminen juhlapuku on frakki. Päiväjuhlallisuuksissa miehillä on musta liivi, tanssiaisissa ja päivällisillä valkoinen liivi.

Väitöstilaisuudessa tohtorin arvoa tavoitteleva mies pukeutuu frakkiin mustin liivein, nainen mustaan pitkään pukuun, jossa on umpinainen pääntie ja pitkät hihat.

Promootiossa naismaistereilla on valkoinen pitkä iltapuku, jossa on umpinainen pääntie ja pitkät hihat. Samanlainen puku on miesmaistereiden seuralaisilla eli seppeleensitojattarilla.

Naistohtorit pukeutuvat täyspitkään mustaan pukuun, jossa on pitkät hihat ja kiinteä pääntie. Miestohtorin naisseuralaisella on niin ikään pitkä musta puku ja mustat asusteet. Tohtoreiden asuun kuuluu hattu.

Promootiotanssiaisiin naismaisterit ja seppeleensitojattaret voivat vaihtaa ylleen avokaulaisen valkoisen puvun ja naistohtorit mustan iltapuvun. Myös tohtoreiden daameilla on musta iltapuku. Muut naisvieraat käyttävät värillisiä iltapukuja. Miesvierailla on frakki mustan liivin kanssa tai tumma puku.

Promootioon liittyvissä juhlatilaisuuksissa promovoitavat naiset ja
promovoitavien miesten seuralaiset käyttävät hansikkaita, jotka ovat valkoisen puvun kanssa valkoiset, mustan puvun kanssa mustat. Myös muut asusteet ovat puvun värisiä.

Kutsukortissa on yleensä maininta juhla-asusta. Seuralaisten ja vieraiden pukeutumisesta annettavat ohjeet vaihtelevat jonkin verran, joten osallistujan on syytä tarkistaa ohjeet promootion järjestäjältä.

 

 

Niinatar

Runeberginkatu 23,
00100 Helsinki

Yhteystiedot

puh. 09 241 9770
niinatar@niinatar.fi
www.niinatar.fi

 

Avoinna:

Palvelemme ainoastaan ajan varauksella.

Ajan voit varata timma.fi/niinatar