Pukuopas

Hei ihana morsian, Sinulle saattaa herätä kysymyksiä ja mietteitä juuri sen oikean puvun löytämisestä. 

Me olemme täällä Niinattaressa teitä asiakkaita varten, ja meiltä voit kysyä aina mieltäsi askarruttavia asioita. Olemme vastanneet tässä muutamiin oleellisiin kysymyksiin hääpuvun etsinnän suhteen. Vastaamme kysymyksiin monien vuosien kokemuksella hääalalta. 

Jos Sinulle herää kysymyksiä, käänny puoleemme sähköpostitse tai puhelimitse, me autamme mielellämme!

Ajanvaraus?

Sovitusaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Lauantai-ajat täyttyvät nopeasti ja niihin voi joutua jonottamaan yli kuukaudenkin. Ajan meille voit varata ajanvarausjärjestelmästämme tai puhelimitse. 

Lauantai päivät ovat meidän kiireisimpiä päiviä, jolloin vilinää riittää, kun kymmeniä morsiamia käy saman päivän aikana sovittamassa. Jos siis haluat tulla rauhallisempaan aikaan, varaathan aikasi arkipäiville. Meiltä löydät eri mittaisia sovitusaikoja, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Kenen kanssa sovitukseen?

Kun olet tulossa sovitukseen, mieti ketä haluat ottaa mukaasi, vai haluatko kenties tulla etsimään hääpukuasi yksin. Ystävistä voi olla suuri apu sovituksessa, jos he tuntevat sinut hyvin. Pukujen sovittaminen on ihana kokemus, jonka jakaa lähimpien ihmisten kanssa. Ystävien tuki voi olla suureksi avuksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että liian monta erilaista mielipidettä voi sekoittaa päätäsi. Puku ja valinta on aina morsiamen ja se pääsee joskus unohtumaan suuressa porukassa.

Makutuomareiden määrä ilmaissovituksissa on rajattu 2 henkilöön, mutta Lounge-sovituksiin pääsee mukaan useampikin ystävä. Jos päätät tulla yksin, älä huoli, meillä saat asiantuntevaa palvelua. Pukukonsulttimme auttaa sinua pukujen löytämisessä ja sovituksessa. 


Emme suosittele sovitukseen tulemista pienten lasten kanssa. Myymälässämme on paljon helposti särkyviä tuotteita ja hauraita pukukankaita. Lasten on mukavampi olla hoidossa, sillä välin, kun äiti tai muu aikuinen sovittaa pukuja. Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme rauhallisen sovitusajan ja lapset eivät välttämättä jaksa istua paikallaan koko aikaa. Jos kuitenkin haluatte ottaa lapsen mukaan, varaattehan Lounge-ajan seurueellenne. Lapsilla tulee olla oma hoitaja, joka pystyy huolehtia lapsista koko ajan. 

Kuinka valmistautua sovitukseen?

Sovitukseen tullessasi voit halutessasi katsoa valmiiksi valikoimaamme sivuiltamme. Löydät pukujemme kuvia ja valmistajat sivuiltamme. Pukuja on hyvin paljon erilaisia kuten esimerkiksi a-linja, merenneitomalli ja ”ballgown” eli  prinsessamalli. Se, mikä juuri sinun vartalollesi sopii, selviää sovittamalla. Voit myös miettiä valmiiksi budjettiasi, jolloin on helpompi lähteä etsimään oikeaa pukua. 

Mitä pukea päälle, kun tulen sovittamaan pukua?

Puvun sovitusta varten sinulla ei tarvitse olla mitään tietynlaisia alusvaatteita. Vinkiksi voimme kuitenkin antaa, että ihonväriset alushousut ovat mainiot, koska ne eivät näy valkoisen puvun läpi. Pukujemme alle et tarvitse mitään muita alusvaatteita.

Suosittelemme sovittamaan pukuja yleensä ilman rintaliivejä, koska melkein kaikkiin pukuihin on rakennettu kupit. Puvun ollessa sopiva, eli tarpeeksi napakka rinnan kohdasta, et tarvitse liivejä ollenkaan. Jos taas haluat pitää liivejä hääpäivänäsi, voi pukuja sovittaa niiden kanssa.

Milloin aloittaa puvun etsiminen?

Hääpuvun etsiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, eli viimeistään vuotta ennen häitä. Tällöin valikoima ja vaihtoehdot ovat parhaimmillaan, koska ehdimme vielä tilata juuri sellaisen puvun kuin haluat. Hääpukujen tilausajat vaihtelevat 5-8 kuukauden välillä. Jos et ole ollut tarpeeksi ajoissa liikkeellä, ei hätää! Olemme tilanneet liikkeeseemme suoramyyntiin noin tuhat pukua, jotka saat vaikka suoraan mukaasi. Myös pikatilauksia voidaan tehdä lisämaksusta (100-200€). Tällöin pikatoimitus tarkoittaa 8-12 viikon tilausaikaa pika-sanasta huolimatta. Ompelija-ajan varaamisesta siihen, että puku on täysin valmis, voi mennä myös kuukausia.

Hääpuku valmistetaan juuri sinua varten tilauksestasi. Tehdas tilaa tällöin kankaat ja pukusi ommellaan pitkälti käsityönä. Kannattaa myös muistaa, että valmistajiltamme tilataan pukuja ympäri maailmaa. Heillä on koko ajan paljon pukutilauksia, joten pukusi valmistetaan silloin, kun sen vuoro jonossa on. Hääpukumme valmistetaan ulkomaisilla tehtailla, jolloin niiden reitti Suomeen ottaa myös oman aikansa. 

Ompelija on seuraava asia, joka vie jonkin verran aikaa. Tämä tietenkin riippuu häiden ajankohdasta. Kesät ovat aina kiireisimpiä ompelijoiden kannalta, jolloin aika ompelijalle on hyvä varata jo useita kuukausia ennen häitä. Hyvien ompelijoiden jonot voivat olla kuukausien mittaisia, mutta ompelijalle voi päästä lyhyelläkin varoitusajalla. 

Millainen budjetti on hyvä varata pukuostoksille lähtiessä?

Hääpuvun budjettia kannattaa miettiä ennen sovitukseen tuloa. Kysyisin itseltäni kysymyksen; haluanko löytää unelmien, puvun maksoi se mitä maksoi, vai haluanko mennä budjetti edellä pukuostoksille. 

Muistathan olla realistinen budjettisi suhteen. Hääpukujemme hinnat ovat noin 599€ - 3999€.  Mitä vaativampi lista ja toiveesi puvusta ovat, sitä enemmän tulisi olla budjetissa joustovaraa. Muista, että oli puku mikä tahansa, tulee siihen päälle vielä mahdollisesti alushame, kuitupussi, huntu ja muut asusteet. Sekä se tärkein eli muutostyöt, joka ovat hääpuvuille noin 150 – 600€ töistä ja ompelimosta riippuen.

Liikkeessämme pukujen hinnat vaihtelevat paljon mallin ja materiaalien vuoksi. Suurin osa suosituimmista pukumalleistamme asettuu hintahaarukkaan 1500€ - 2200€. 

Kuinka paljon muutoksia voi tehdä, jos puku ei istu täydellisesti?

Miltei jokaista hääpukua täytyy muokata jonkin verran. Muista siis, että ompelija-ajan varaaminen on yhtä tärkeää kuin puvun hankkiminen. Tavallisimpia muutostöitä ovat helman tai olkainten lyhennys, saumoista kaventaminen tai päästäminen ja rinnankohdan muokkaus.

Pukuihin voi myös lisätä melkein mitä vain, tässä vain mielikuvitus on rajana. Jos muuten täydellisestä puvustasi puuttuu olkaimet tai kimalle, ne voidaan lisätä pukuun. Yhtä lailla myös ei-toivottujen yksityiskohtien poistaminen puvuista on mahdollista. Jos et pidä vyöstä, joka puvussa on, voidaan se poistaa hyvinkin näppärästi. 

Meillä Niinattaressa ei ole omaa ompelimoa, mutta voimme suositella sinulle ammattitaitoisia hääpukuihin erikoistuneita ompelimoita ympäri Suomen. Nämä ompelijat ovat meidän hyväksi havaitsemiamme tai asiakkaidemme suosittelemia. 

Niinatar

Mannerheimintie 8,
00100 Helsinki

Yhteystiedot
092419770

niinatar@niinatar.fi
www.niinatar.fi

 

Niinatar Oulu & Outlet

Hallituskatu 22,
90100 Oulu

Toimimme ajanvarauksella

ma, ke, pe ja la
 

Yhteystiedot

+358503011866
niinataroulu@niinatar.fi
www.niinatar.fi

 


Avoinna:

Palvelemme Niinatar myymälöissämme ajanvarauksella.
Muistathan varata oman aikasi ennen saapumistasi meille, kiitos. 

Ajan voit varata www.niinatar.fi/ajanvaraus