MIESTEN PUKUJEN VUOKRAUS

Arvon sulhaset , bestman ja juhlakansa! Nyt on aika varata puku suureen juhlaanne.

Tummat puvut, smokit ja frakkipuvutmenevät nopeasti kesän juhlijoille, joten nyt kannattaa varata oma pukupakettisi ajoissa. 

Ajanvaraukset www.timma.fi/niinatar tai samalle päivälle voi tiedustella mahdollisuutta päästä sovittelemaan numerosta 09-2419 770

 

VANHOJEN TANSSIT ja helmikuun vuokrahinnasto
PUKUPAKETTIEN VUOKRAUSHINNASTO
-Vuokrapaketeilla pidennetty vuokra-aika

Frakki 169€
Frakki + kengät 189€
Musta Saketti 159€
Musta Saketti + kengät 179€
Smokki 139€
Smokki + kengät 159€
Bonjour-puku 169€
Bonjour-puku + kengät 189€
Tumma puku 129€
Tumma puku + kengät 149€
Valkoiset käsineet (omaksi) 20€
Lakeri-ja mattakengät 25€ / 99€/ 129€


MIESTEN VUOKRAPUVUT tammikuu, maaliskuusta-joulukuuhun. (Helmikuussa suuri kysyntä ja pidemmät vuokra-ajat ja eri vuokraushinnasto)


Frakki 139€
Smokki 119€
Tummapuku 100€
Tummapuku liivillä 119€
Bonjourpuku 145€
Perinteinen saketti 145€
Kokoharmaasaketti 159€

Kaikki pukupaketit ovat myös myynnissä Niinattaressa.

Suosittelemme ostamaan eniten kuluvat osat omaksi kuten kengät ja paidat jos haluat täysin moitteettoman kokonaisuuden. 

Pukuvuokrauksen yhteydessä kengät omaksi 99 € (norm.149 €)

Vuokrapaketti on kokonaisuus johon asiakas saa päättää asukokonaisuuteen sopivat asusteet kuten dumbon tai plastronin, liivin yms pukupaketista riippuen.

Normaali vuokra-aika on 5 päivää to klo 13 jälkeen -ma palautus 10-18 välisenä aikana. Asiakas voi halutessaan ostaa lisäpäiviä, alkaen 15 e/vrk.

Suosittelemme vakuuttamaan vuokrapaketit vahinkojen varalle. Vakuutuksen voi ostaa vuokrapakettia vuokrattaessa ja se maksaa 35 euroa per pukupaketti. Akateemiseen pukupakettiin vakuutus on 45 euroa.

Varaattehan ajan miesten puvun sovitukseen ja näin varmistamme mahdollisuuden päästä sovittamaan jonottamatta. Isommille porukoille 6+  voitte pyytää tarjouksen lähettämällä sähköpostia meille osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittaa meille numeroon 09-2419 770. Porukan koko 2-5 on normaali ja normaalihinnaston mukainen johon voi yhdistää puvun ostajan edun, mikäli morsiamen puku ostettu Niinattaresta. Muistathan mainita tästä pukuvuokrauksen yhteydessä. Alennusta ei hyvitetä jälkikäteen. 

 

PUKEUTUMISETIKETTI

Elintason nousu ja kansainvälistyminen ovat aiheuttaneet sen, että yhä useammassa yhteydessä tarvitaan tietoa oikeasta tavasta pukeutua juhlaan. Frakki, smokki, shaketti ja tumma puku ovat selkeitä vaihtoehtoja, mutta niiden käyttötapoja ei kuitenkaan sovi sekoittaa keskenään.

On myös muistettava, että miehen juhlapuku määrää myös naisen pukeutumisen.

Juhlatilaisuuksiin lähetetään yleensä kutsukortti, jossa on tarkka maininta korrektista pukeutumisesta. Tyylikäs pukeutuminen on merkki siitä, että arvostaa ympäristöään. Juhlava, huoliteltu pukeutuminen on kohteliaisuus yksityisen juhlatilaisuuden isäntäväelle tai virallisen vastaanoton järjestäjille.

Tyylikäs pukeutuminen ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö voisi valita persoonallisia ja värikkäitäkin asuja, kunhan vain perusasiat ovat kohdallaan.

 

TUMMA PUKU

On kohteliasta noudattaa kutsukortin ohjetta. Tumma puku korvaa yleensä juhlapuvun jopa presidentin vastaanotolla.

Tumma puku on musta tai tummansininen ja yksivärinen. Tumma puku sopii iltapäivävastaanotolle, cocktailkutsuille, häihin, vierailulle ja onnittelukäynneille.

Naisen asu: vierailupuku, juhla- tai iltapuku.

 

FRAKKI
 
Frakki on suurten juhlien asu ja se on aina musta tai yönsininen. Frakin voi korvata ainoastaan mustalla puvulla. Frakin ja mustan puvun kanssa voidaan käyttää pieniä kunniamerkkejä ellei toisin määrätä. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhla on tasavallan arvokkain tilaisuus, jossa käytetään isoja kunniamerkkejä.
Frakin kanssa käytetään aina valkoisia liivejä, paitsi akateemisissa päivätilaisuuksissa, jolloin on käytössä mustat liivit. Solmuke on aina valkoinen. Tummaa solmuketta käyttävät ainoastaan hovimestarit.
 
Naisen asu: täyspitkä iltapuku, akateemisissa tilaisuuksissa päivällä pitkähihainen, tumma puku.   
 
 

SAKETTI

Saketti on miehen päiväjuhlapuku ja erityisesti häissä käytetty juhlapuku. Se sopii käytettäväksi kaikissa ennen kello 18 pidettävissä juhlatilaisuuksissa.
Hautajaisissa shaketin kanssa käytetään mustaa liiviä ja mustaa solmiota.
Naisen asu: leninki, juhlava takki-leninki yhdistelmä, hienostunut housuasu.

Elintason nousu ja kansainvälistyminen ovat aiheuttaneet sen, että yhä useammassa yhteydessä tarvitaan tietoa oikeasta tavasta pukeutua juhlaan. Frakki, smokki, saketti ja tumma puku ovat selkeitä vaihtoehtoja, mutta niiden käyttötapoja ei kuitenkaan sovi sekoittaa keskenään.

On myös muistettava, että miehen juhlapuku määrää myös naisen pukeutumisen.

Juhlatilaisuuksiin lähetetään yleensä kutsukortti, jossa on tarkka maininta korrektista pukeutumisesta. Tyylikäs pukeutuminen on merkki siitä, että arvostaa ympäristöään. Juhlava, huoliteltu pukeutuminen on kohteliaisuus yksityisen juhlatilaisuuden isäntäväelle tai virallisen vastaanoton järjestäjille.

Tyylikäs pukeutuminen ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö voisi valita persoonallisia ja värikkäitäkin asuja, kunhan vain perusasiat ovat kohdallaan.

 

TUMMA PUKU

On kohteliasta noudattaa kutsukortin ohjetta. Tumma puku korvaa yleensä juhlapuvun jopa presidentin vastaanotolla.
Tumma puku on musta tai tummansininen ja yksivärinen. Tumma puku sopii iltapäivävastaanotolle, cocktailkutsuille, häihin, vierailulle ja onnittelukäynneille.
Naisen asu: vierailupuku, juhla- tai iltapuku.
 

SMOKKI

Smokki on intiimi ilta-asu, johon sopii musta tai yönsininen materiaali, mutta jota teetetään usein myös hyvinkin värikkäistä materiaaleista. Smokin juhlavuutta lisäävät silkkiset kauluskäänteet, erikoisvalmisteinen paita, joka vaatii solmukkeen, sekä leveä silkkivyö tai liivit. Smokkia ei voi käyttää häissä.
Amerikkalaiset nimittävät smokkia 'tuxedoksi'. Leveä vyö on nimeltään 'cummerbund' ja tavallisen rusetin sijaan voidaan smokin kanssa käyttää irtonaisempaa 'plastron'-solmuketta.
Smokkia käytetään yleensä kello 18 jälkeen. Naisen asu: juhlatilaisuuksista kaikkein vapain valinta, lyhyt tai pitkä iltapuku. Smokki käy myös naiselle.
 
 
KUNNIAMERKIT
 
Jos käytössä ovat pienet kunniamerkit eli miniatyyrit, niiden rinnalle ei voi ripustaa alkuperäiskokoisia kunniamerkkejä. Sen sijaan voidaan käyttää suurristiä, kaularistiä sekä rintatähtiä.
Vaikka tilaisuus edellyttää pienoiskunniamerkkejä, voidaan alkuperäiset ripustaa rintaan seuraavissa tapauksissa:
naiset tummassa puvussa tai kansallispuvussa merkkien lukumäärä ja paino huomioonottaen; mustassa puvussa silloin kun tilaisuuteen on määrätty frakki ja pienet kunniamerkit.
Kunniamerkkien kanssa ei käytetä rintataskunenäliinaa.
 
KRAVATTISOLMUT
 
solmut
 
 
 
SANASTOA

Ohessa lyhyt sanasto kansainvälisiin juhlatilaisuuksiin pukeutuville:
Suomi Ruotsi Ranska Saksa Englanti
Frakki Högtidsdräkt Habit Frack White tie
Frakki Fracj Frac Frack Evening dress
kunniamerkit med ordnar avec dé corations mit Order with medals
Smokki Smoking Cravate noire Smoking Black tie, Dinner jacket
Shaketti Jackett Jaquette Cut Morning coat, Cutaway, Lounge suite
Tumma puku Mörk kostym Veston sombre Dunkler Anzug Dark suit
Arkipuku Kavaj Tenue de ville Strassen Anzug Informal
 

CASUAL

Yleisesti ottaen casual tarkoittaa siistiä, tummaa pukua rennompaa asua. Useimmiten sopivin asu on suorat housut, pikkutakki ja kauluspaita ilman solmiota. Casual voi tarkoittaa myös pikkutakin sijaan neuletakkia tai -puseroa; poolopusero tms. voi korvata kauluspaidan.

Pukukoodi kutsukortissa viestittää kuitenkin hieman arkea juhlavampaa tilaisuutta, joten välttääkseen väärinpukeutumista kannattaa farkut ja pikkutakki -yhdistelmä unohtaa, vaikka tilaisuus olisi hyvinkin epävirallinen.

T-paita, farkut tai lenkkarit eivät useimmiten ole sopivia casual-pukeutumiseen, muuten asu on melko vapaa. Pukukoodin tarkistaminen isäntäväeltä on aina varmin tae oikeasta pukeutumisesta.
Naisen asu: housut tai hame ja pusero, bleiseri tai neuletakki, mekko tms. siisti asu.

 

AKATEEMISET JUHLAT

Miehen akateeminen juhlapuku on frakki.
Päiväjuhlallisuuksissa miehillä on musta liivi, tanssiaisissa ja päivällisillä valkoinen liivi.
Väitöstilaisuudessa tohtorin arvoa tavoitteleva mies pukeutuu frakkiin mustin liivein, nainen mustaan pitkään pukuun, jossa on umpinainen pääntie ja pitkät hihat.
Promootiossa naismaistereilla on valkoinen pitkä iltapuku, jossa on umpinainen pääntie ja pitkät hihat.
Samanlainen puku on miesmaistereiden seuralaisilla eli seppeleensitojattarilla. Naistohtorit pukeutuvat täyspitkään mustaan pukuun, jossa on pitkät hihat ja kiinteä pääntie. Miestohtorin naisseuralaisella on niin ikään pitkä musta puku ja mustat asusteet.
Tohtoreiden asuun kuuluu hattu.
Promootiotanssiaisiin naismaisterit ja seppeleensitojattaret voivat vaihtaa ylleen avokaulaisen valkoisen puvun ja naistohtorit mustan iltapuvun.
Myös tohtoreiden daameilla on musta iltapuku.
Muut naisvieraat käyttävät värillisiä iltapukuja.
Miesvierailla on frakki mustan liivin kanssa tai tumma puku.
Promootioon liittyvissä juhlatilaisuuksissa promovoitavat naiset ja promovoitavien miesten seuralaiset käyttävät hansikkaita, jotka ovat valkoisen puvun kanssa valkoiset, mustan puvun kanssa mustat.
Myös muut asusteet ovat puvun värisiä.
Kutsukortissa on yleensä maininta juhla-asusta.
Seuralaisten ja vieraiden pukeutumisesta annettavat ohjeet vaihtelevat jonkin verran, joten osallistujan on syytä tarkistaa ohjeet promootion järjestäjältä.
 
 

DRESSCODE

Take good care of your clothes
Always hang your jacket on a special jacket hanger, which is a hanger which is a little wider than other hangers, so that your jacket will keep its tailored shape.
If your jacket has become wrinkeled, hang it in the bath room while you shower or outdoors so that you get a little moisture into the wool. This will help to soothen the wrinkles.
Don´t sit in the car with your jacket on. Heat and pressure will make it more difficult to get it nice and smooth again.
Never iron directly on your suit, jacket or trousers. Use only steam, otherwise your garment will loose the tailored fit.